Jdi na obsah Jdi na menu
 


FF Cris Core

15. 10. 2013

 

Hlavní postavy

2. 5. 2009

ObrazekZack Fair:

Věk 16

Rodné město: Gongaga

Zbraň: meč

Zack je hlavní a jedinou hratelnou postavou. Je to mladý, ambiciozní a na první pohled i arogantní voják 2. třídy v Shinrově jednotce SOLDIER. Jeho snem je stát se vojákem 1. třídy a být hrdinou. Je velmi dychtivý zavděčit se svým nadřízeným a především udělat dojem na svého přítela Angeala. Zack je velmi oddaný a přesvědčený o smyslu organizace SOLDIER. Vše se změní, když Angeal zmizí a Zack postupem času odhaluju temnou pravdu o svých nadřízených a nakonec to bude právě Shinra, kdo se proti němu obratí a zničí ho. Zack je sice na pohled tvrdý, ale uvnitř je to citlivý a přátelský člověk. Miluje Aerith, se kterou se pozná za zvláštních okolností a právě láska k ní ho bude později stát život. V průběhu hry se seznamí s mladým Cloudem, ke kterému bude cítit zvláštní náklonost a přátelství. Právě oni dva budou hlavními postavami dramatu v Nibelheimu.

ObrazekAngeal Hewley:

Věk: 25

Rodné město: Banora

Zbraň: meč

Je to Zackův mentor a učitel, který mu dopomůže k hodnosti vojáka 1. třídy. Je velmi klidný a vyrovnaný a má velký morální kredit. Je vlastníkem velkého meče tzv. Buster Swordu, který kdysi dostal jeho otec, když vstoupil k SOLDIER, a který později dostane Zack. Tento meč symbolizuju čest Angealovi rodiny a on sám ho moc nepoužívá, protože jak sám říká, jeho používání způsobuju jen slzy a rez. Když byl ještě v děloze své matky, byli mu implantovány buňky Jenovy v Projektu G a ačkoli nikdy nedosáhne Genesisovi degradace, má dvě bílá křídla na zádech, o kterých se sám se sebou pře, jestli to jsou křídla anděla nebo monstra.

ObrazekGenesis Rhapsodos:

Věk: 25

Rodné město: Banora

Zbraň: rapír

Genesis vyrůstal v bohaté rodině v Banoře a stal se nejlepším přítelem Angeala, se kterým také společně vstoupil k SOLDIER, kde stejně jako on, získal titul SOLDIER 1. třídy. Po objevení knihy LOVELESS, jaký si soubor starých veršů, z ní velmi často cituje. Zapamatoval si ji nazpaměť a svým nejlepším přátelům, Angealovi a Sephirothovi, ji často předčítá. Kniha má 5 kapitol, ale poslední pátou kdysi někdo vytrhl, proto si ji na konci hry vymýšlí. Stejně jako Angealovi, také jemu byly před narozením implantovány buňky Jenovy, i když jiným způsobem než Angealovi. A proto u  Genesise degradace probíhá mnohen rychluji a hůře, než u Angeala. Má na zádech černé křídlo a narozdíl od Angeala si je jist, že je to znak monstra. Vzbouřil se proti Shinrovi, převedl na svou stranu několik vojáků, a vyrazil hledat lék proti degradaci.

ObrazekSephiroth:

Věk: 25

Rodné město: Nibelheim

Zbraň: dlouhý meč

Jeho biologickým otcem je profesor Hojo a matka žena jménem Lukrécie, které Hojo v těhotenství implantoval buňky Jenovy v Projektu S, které Sephirothovi dali mimořádné schopnosti a sílu. Jenova byla nepřátelská bytost, která před 2000 lety přišla na planetu, aby ji ovládla. Hojo jí najde a zneužije k svým pokusům. Sephiroth je považován za nejlepšího vojáka, jaký kdy žil. Myslí si, že jeho posláním je chránit Shinru. Je klidný, vyrovnaný, moc toho nenamluvý a jde z něj strach. Zack a Cloud jsou jím unešeni a chtějí být jednou jako on, a když jsou spolu povoláni na misi v Nibelheimu, zdá se, že se jim jejich sen splní. Vše se však vyvine trochu jinak a Sephiroth se stane tím největším a nestrašnějším nepřítem, jakého si lze vůbec představit. Stejně jako jeho přátelé i on má na zádech skryté černé křídlo.

ObrazekCloud Strife:

Věk: 15

Rodné město: Nibelheim

Zbraň: klasická výzbroj vojáků

Cloud vyrůstal spolu s Tifou v Nibelheimu a jako děti si slíbily, že se Cloud stane členem SOLDIER, aby jí ochránil. Nestane se tak a Cloud skončí jen jako řadový voják v Shinrově armádě. Když se vrátí do Nibelheimu se Zackem a Sephirothem, nechá si na hlavě po celou dobu helmu, aby ho Tifa nepoznala, protože se stydí za to, že svůj slib nesplnil. Při incidentu je Cloud vystaven pokusu, kdy mu implantují buňka Jenovy, které navždy změní jeho život. Jsou spolu se Zackem až do konce, kdy mu Zacke předá Buster Sword a zanechá odkaz v podobě jeho snů a přání.

ObrazekAerith Gainsborough:

Věk: 15

Rodné město: neznámé

Zbraň: žádná

Chodí se Zackem a pomáhá mu překonat těžké chvíle při hledání a později i po smrti Angeala. Zack poradí Aerith, že když prodá své květiny v kostele, může za vydělané peníze pěstovat další květiny po celém Midgaru. Aerith vždy snila o květinovém stánku, ale nikdy se neodhodlala. Jelikož je možná poslední Cetrou, je neustále pod dozorem vládních agentů z Turksu, o čemž samozřejmě neví.  

ObrazekCissnei:

Věk: 16

Rodné město: neznámé

Zbraň: vrhací bumerangová hvězdice

Cissnei je nejmladší členkou Turksu, ještě jako malou holku ji naverbovali k Shinrovi. Poté, co se seznámí se Zackem, se naučí co je to přátelství. K  Zackovi cítí i něco víc než přátelství. Několikrát Zackovi a Cloudovi pomůže při útěku z Nibelheimu.

ObrazekTseng:

Věk: neznámý

Rodné město: neznámé

Je to velitel Turksu. Je velice klidný a inteligentní. Spolu se Zackem se zúčastní i několika misí. Jeden z mála, který Zackovi věří a pomáhá i po incidentu v Nibelheimu. 

 

 

ObrazekLazard Deusericus:

Věk: neznámý

Rodné město: neznámé

Lazard je ředitelem celé organizace SOLDIER. Sice mu chybí fyzická síla a neúčastní se misí v terénu, ale má velké organizační a analyzační schopnosti. Vždy dokáže promyslet plány až do nejmenších detailů. Konec konců i on zůstane se Zackem až do konce.