Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitola 7 Propuštění

28. 10. 2013

 7.)Kapitola

Propuštění

 

 

Noctis seděl celí ustaraný v kuchyni a snídal svoje ovesné vločky s čokoládou a mlékem ,tak jako každý den ráno .Ale dne mu ani nechutnali ,měl mnoho starostí .

 

Dnes měla dorazit princezna Asha z vedlejší země a mělo se jednat o spojenectví obou zemí proti nepřátelskému Bratrstvu Šedých vlku .O kterých se mnoho nevědělo ,vlastně i jejich členi byli tajní .Na špinavou práci si najímali žoldáky ,kteří si na pomoc brali stvůry z různých konců světa .

 

Ale to nebyla jediná věc co ho trápila ,trápilo ho i to že dnes mají pustit z nemocnice tu dívku co zachránil ,Wendetu. A ona nemá kam jít a ani žádné peníze,nedovedl si představit co bude dělat ,dívka bez paměti sama a opuštěná někde na ulici .

 

Napadlo ho tedy poprosit svého bratra Zacka aby jí vyzvedl on ,ale nechtělo se mu ho doprošovat .

Hleděl do misky s vločkami už snad celou věčnost ,když v tom se otevřeli dveře a do místnosti nekráčel celí rozespalí a rozcuchaná Zack .Vzal si z lednice čokoládovou tyčinku a Colu a sedl si ke stolu ,na úplně opačnou stranu než seděl Noctis .Toho si ani nevšiml,prostě se posadil a pustil se do svojí tyčinky .

 

Noctis do sebe nasoukal zbytek vloček a pak se vydal k odchodu .Cestou se zastavil u Zacka a pohlédl mu přímo do očí .Zack se na něho rozespale a vztekle koukl od tyčinky .

Zack“Co je ??“

Noctis :Bratře je to trapné ,ale potřebuji od tebe pomoc .Takže tě prosím o to abys mi s něčím pomohl (to prosím mu nějak nešlo přes jazyk ).

Zack si kousl do sušenky ,pak polkl a po chvíli ticha hledění s očí do očí odpověděl .

 

Zack:A s čím jako potřebuje pan dokonalí pomoct ??“

Noctis:Nedělej si ze mě pořád prdel ,nejsem žádný dokonalec .Ale o to ted nejde ,jak jistě víš dnes máme jednání ohledně spojenectví s Princeznou Ashou z Rabanastru .

Ale já bych měl vyzvednout jednu slečnu z nemocnice,ale nemám na to čas .Proto mě napadlo že bys to mohl udělat ty .“

 

Zack se pekelně usmál a došel přímo k Noctisovi a pocuchal mu jeho nagelované černé vlasy.

Zack:No jasně ,když jde o holky tak co bych neudělal „

Lisácký usměv na tváři .

Noctis:Jasně,díky .Ale jí se ani nedotkneš ,jinak tě zabiji !.Tady máš co potřebuješ „

 

Podá mu fotku a ze zadu je napsáno vše co potřebuje vědět .

Zack přijme fotku a bedlivě si jí prohlédne a pak si neodpustí ještě prohodit pár přiblblích poznámek .

Zack:No je to fakt kočka ta Wendeta“!,neboj na mě je spoleh „

Noctis:Fajn !(Pro sebe si však říká,no to nevím)

 

Pak se beze slova vydá Noctis pryč .Zack dojí a pak se dojde osprchovat a převléct .Vyjde před budovu ,nasedne na motorku a vydá se k nemocnici,za nedlouho už je před nemocnicí.zrovna když odbyla desátá hodina.,tak dorazil k nemocnici a čeká tam .

 

Wendeta nervózně přechází před vchodem do nemocnice ,protože jí před chvilkou vrchní sestra Rinou vyhodila .A ona neví vůbec co bude dělat a kam půjde .Když tu ležela tak vůbec nepřemýšlela o tom co bude až jí jednou pustí .Ještě k tomu byla nervózní s toho že už dlouho neviděla Noctise ,vlastně od té doby co mu řekla svoje jméno a to že zemřela ,A to už bylo pěkných pár týdnu .

Bála se že už ho nikdy neuvidí .Když v tom její pochodování zastavila něčí ruka na jejím zápěstí Otočila se aby viděla co se děje a stál tam černovlasí kluk s modrýma očima a držel jí za zápěstí .

 

Vyděšeně se na něho zahleděla a rozklepaně řekla .

Nevím kdo jste a co chcete ,ale pustě mě !!“

Zack se jenom usmál,docela se mu líbila .Měla na sobě červenou sukni a černé tílko s lebkou a červené tenisky.

Zack“No to bohužel nepůjde slečinko „!

Wendeta jen na něj vyděšeně a překpaveně hleděla .

Wendeta:Proč jako ?,a kdo vůbec seš??“,Jo a jsem Wendeta“

Zack:Jsem Zack Fair Caelum,posílá mě Noctis mám tě vzít k nám „

 

Wendeta:A kam k vám ??“

Zack:Na hrad rodu Caelum a těší mě Wen“!

(Pustí jí ruku a mile se na ní usměje )

Wendeta:Dobře,mužem jít“

Zack:Ok!

 

Pak jí veme k motorce,oba nasednou a vyrazí směr hrad.Za nedlouho tam dojedou.Dojdou ,sesednou z motorky a vstoupí do velké zdobené hali se spoustou starožitného nábytku a zalitích ozdob .Cestou se lidi otáčejí a zdraví Zacka a na ní se koukají velice udiveně a nechápavě .

Zack řekne Wen aby na něj počkala na křesílkách kam jí usadí a mezitím dojde na recepci jako mají v hotelu a vezme si klíč od pokoje pro hosty .Protože není čas jí tu někde provádět,je tu zmatek a všude tu pobyhájí květináři,kuchaři a pochoduje tu spousta stráží .

 

Zack tedy i s klíčem dojde k Wen hledící všude kolem .Zatřese s ní protože je duchem jinde .

Halo Wen,mužem jít .“!

Ta se na něj polekaně podívá .

Jo jo „!

Pak už jí vede k výtahu kam nasednou a vyjedou do posledního patra hradu(ten hrad vypadá trochu jako hotel ,je tam sice starožitný nábytek ale jinak je velice moderní .Má spoustu výtahu a elektroniky a počítače .) Když se ozve zacinkání a dorazí do posledního patra tak vystoupí a on jí dovede dlouho chodbou se spoustou oken a obrazu na stěnách a taky oken až do pokoje s nápisem Hosté .

 

Pak se na ní podívá usměje se „

Tak jsme tu dám,tady můžete být než se zařídíte podle sebe ,no tady moje práce končí .Takže Adios,těšilo mě .

 

Wendeta se na něj mile podívá a dojde k němu políbí ho na čelo .

Díky moc za všecho ,byl jste milou společností.Sbojem“.Pak se potom co jí dá klíče rozejde do pokoje.

 

Pokoj je velmi velký .Uprostřed je velká postel s kožešinami z medvědu a na stěnách je spousta obrazu s nějakými slavnými osobnostmi a šlechtici .Je tam psací stul a krásný krb obkládaný dřevem,Nechybí ani velké zrcadlo se stolečkem .Pohovka a v neposlední řadě počítač a televize . A také je tam velké okno.

Když si všechno prohlédne tak se s jásotem rozběhne k televizi a pustí jí ,zrovna dávají její oblíbený taneční pořad.Tak ho schlédne a pak se umyje a jde si lehnout .